Türkiye Dağcılık Federasyonu 40. Yıl / 40 Zirve Işık Dağı Tırmanışı Etkinlik Raporu;

08:15 Tunus Caddesi Açık Otopark Önü( Eski Sevgi Hastanesi önü) 'den Doğayı Duyanlar Doğa Sporları Kulübü, Sırça Yaşamlar Derneği ve Doğa İnsan İşbirliği Derneğininde katılımcılarıyla birlikte 1 adet midibüs, 6 adet otomobilden oluşan konvoy ile hareket edildi.

09:00 İstanbul yolu ENDİ'de diğer katılımcılarla buluşuldu ve toplam 1 adet midibüs, 8 adet otomobilden oluşan konvoy ile Kızılcahamam, Işık Dağı, Karagöl bölgesine hareket edildi.

10:20 Kızılcahamam Çerkeş Yolu Üzerinden Karagöl'e ulaşıldı.

10:45 48 kişilik katılımcıdan, 21 kişilik yürüyüş ekibiyle "TDF 40.Yıl / 40. Zirve Tırmanışı, Işık Dağı aynı zamanda "Erzurum Kongresi" Yürüyüşü'ne 1. Orman içi parkurdan başlandı.

12:55 Işık Dağı Zirvesine 21 Kişi ile 2 saat 15 dakika gibi bir zamanda ulaşıldı. Zirveye doğru uzanan yürüş parkuru boyunca hava açık ve güneşliydi.

13:25 Yemek ve dinlenme molası verildi. Zirvede mola sırasında rüzgar esmeye başlamış ve güneş yerini bulutlara bırakmış, gökyüzü tamamen bulutlanmıştı.

13:25 Işık Dağı Zirvesinde Kurtuluş Savaşı Şehitleri, önderleri Mustafa Kemal Atatürk ve Dağlarda yitirdiğimiz Dağcılarımız anısına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasını takiben, TDF Başkanı Sn. Alaattin KARACA "TDF 40.Yıl / 40. Zirve Tırmanışı Şenliği"nin anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Doğayı Duyanlar Doğa Sporları Kulübü Başkanı Barış KOÇAK da konuşma yaptı. Atatürk Resmi, Türk Bayrağı ve "TDF 40.Yıl / 40. Zirve Logosu ve Kulübümüzün logosunu içeren Etkinlik Flamamızla resimler çekildi.

14:00 Törenden sonra Işık Dağı Zirvesinden yine aynı parkurdan inişe geçildi. Hızla yağan yağmur altında "TDF 40.Yıl / 40. Zirve aynı zamanda "Erzurum Kongresi Yürüyüşü" müz 1 saat gibi bir zamanda tamamlanıp Karagöl'e ulaşıldı.

15:10 Karagöl'e gelindiğinde bizi hazır durumda bekleyen araçlara binildi ve diğer katılımcılarla buluşuldu.

15:15 Işık Dağı'ndan Ankara'ya hareket edildi.

17:30 İstanbul yolu Endi'ye ulaşıldı.

18:00 Ankara Sevgi hastanesinin önüne ulaşıldı. Etkinliğimiz tamamlandı.